Όπως είναι γνωστό η ψυχανάλυση ουσιαστικά δεν διδάσκεται, καθώς συνιστά την εμπειρία μιας προσωπικής ψυχαναλυτικής διαδικασίας, κυρίως μέσα από τις ανακαλύψεις που αυτή επιφυλάσσει, και λειτουργεί μόνο ως συνέπεια της σχέσης με τον αναλυτή, μέσω του μηχανισμού «μεταβίβασης».

Παρ’ όλα αυτά αποτελεί πλέον θεσμό όχι μόνο η διδασκαλία της ψυχανάλυσης στα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, αλλά και η περαιτέρω έρευνα και εμβάθυνσή της σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στην Γαλλία, στην Αγγλία και αλλού, θεωρητικά, και πάντα με αναφορά στην ψυχαναλυτική κλινική.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους έχουν κάποιο πτυχίο σχετικό με τον τομέα της ψυχικής υγείας, ενδιαφέρονται, κινούμενοι με βάση την εμπειρία την οποία ήδη έχουν ή επιθυμούν να αποκτήσουν από κάποια ψυχική ανάγκη. Είναι τετραετούς φοίτησης, και περιλαμβάνει :

  • αρχικά ένα χρόνο μεθοδικής εισαγωγής στη φροϋδική θεωρία και πράξη, μέσα από τα περιστατικά και την ανάλυση που άφησε ο ίδιος ο    Φρόυντ ως παρακαταθήκη, αλλά και με αναφορά στη σχετική λακανική οπτική που τα εμπλούτισε.
  • Στη συνέχεια τρία χρόνια εμβάθυνσης στην φροϋδική θεωρία και πράξη μέσα από την διδασκαλία του Λακάν, όπως διατυπώνεται στα Σεμινάρια, στα Γραπτά και σε άλλα δημοσιεύματα του.

Το πρόγραμμα αυτό άρχισε να εφαρμόζεται και να λειτουργεί από το 2004.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εγγραφές στα τμήματα της Φροϋδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, γίνονται κάθε Σεπτέμβρη και μέχρι τα τέλη του μήνα.

Η διαδικασία εγγραφής περιλαμβάνει την κατάθεση μιας αίτησης είτε ηλεκτρονικά είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία της ΦΕΒΕ και σχετική συνέντευξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ 2310 231004 ή και απευθείας στα γραφεία της ΦΕΒΕ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2310 231 004

Κεραμοπούλου 11, Θεσσαλονίκη

TK.546 22

© 2008 - 2018, Φ.Ε.Β.Ε. (Φροϋδική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος) - Παρακαλούμε μη δημοσιεύετε περιεχόμενα της σελίδας χωρίς άδεια - Login