Η Φροϋδική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος συνεπής ως προς τον βασικό της στόχο που είναι η κλινική πράξη, η ανάπτυξη και η διάδοση του ψυχαναλυτικού λόγου στην Ελλάδα, έχει κατά καιρούς σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς συνεργασίας με ανθρώπους και θεσμούς, τόσο εντός ψυχαναλυτικού πεδίου, όσο κι εκτός.

Μεταξύ των μόνιμων συνεργατών της συγκαταλέγονται:

1) H G.R.A.P.P.A.F (Ομάδα έρευνας και εφαρμογής των ψυχαναλυτικών εννοιών στην ψυχιατρική της γαλλόφωνης Αφρικής), από το Παρίσι. Τα ιδρυτικά μέλη της εν λόγω ομάδας, είναι ψυχίατροι και ψυχαναλυτές, μέλη και «ψυχαναλυτές της Σχολής» (ΑΕ) του Φροϋδικού Αιτίου, της Ευρωπαϊκής, και της Παγκόσμιας Σχολής Ψυχανάλυσης, ενώ συμμετέχουν ενεργά και στο νέο σχήμα της ΦΕΒΕ, υπογράφοντας και το σχετικό καταστατικό ίδρυσης.

2) Το Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του κ. Σωκράτη Δεληβογιατζή, καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

3) Η Α` ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κύριου Κωνσταντίνου Φωκά.