Πέρα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η ΦΕΒΕ οργανώνει συναντήσεις ειδικών, αλλά και γενικά ενδιαφερομένων για θέματα ψυχικής υγείας, έχοντας ως σημείο αναφοράς την ψυχαναλυτική θεωρία του Φρόυντ μέσα από τα σεμινάρια του Λακάν, με στόχο :

  • τη μελέτη και τις δυνατές ερμηνευτικές προσεγγίσεις τους, 
  • την ανάπτυξη ελεύθερου διαλόγου ( forum ) της ψυχαναλυτικής θεωρίας με άλλες απόψεις και προσεγγίσεις επιστημών, συναφών και μη ( ψυχολογίας, ψυχιατρικής, φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας αλλά και φυσικής, μαθηματικών, όπως επίσης και με διάφορες μεθόδους ψυχοθεραπείας, χαλάρωσης κ.λ.π. )
  • την εφαρμογή τους στην ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής και των σχέσεων ( "του κοινωνικού δεσμού" ), διαπροσωπικών, ενδοοικογενειακών, εργασιακών κλπ, για την καλύτερη δυνατή κατανόηση των συμπτωμάτων και των πηγών τους.
  • τη καλύτερη δυνατή αντίληψη για τις φερόμενες ως "διαταραχές" παιδιών και ενηλίκων κατά το DSM, 
  • και τέλος, την εφαρμογή τους ως εργαλείων σκέψης για ερμηνευτική εμβάθυνση στις τέχνες ( ποίηση, ζωγραφική, εικαστικές τέχνες, μουσική, θέατρο κλπ )  

Οι συναντήσεις γίνονται στο χώρο της ΦΕΒΕ, Κεραμοπούλου 11, πλατεία Αγ. Σοφίας, (άνωθεν θεάτρου "ΕΓΝΑΤΙΑ" ), στον 6ο όροφο, κάθε δεκαπέντε μέρες, από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο. 

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι ελεύθερη.